مراجعه به دامپزشک برای چک آپ و یا بیماری به دلیل اینکه نمی دانیم چه اتفاقی ممکن است بیفتد، همیشه نگران کننده است. برای اینکه از زمان ویزیت نهایت استفاده را ببرید، بهتر است که خود و حیوان خانگی تان را همیشه برای ویزیت آماده کنید تا در آن زمان استرس نداشته باشید و جلسه برایتان سودمند باشد.
آماده شدن برای وقت ویزیت :
۱. وقت ویزیت بگیرید:
به دامپزشک تان تماس بگیرید و وقت ویزیت بگیرید تا او شما را در لیست مراجعه کنندگان قرار دهد. برای ملاقات دامپزشک دلیلی داشته باشید; این دلیل می تواند به خاطر بیماری و یا صرفا یک چکاب ساده باشد. بدون وقت ویزیت پیش دامپزشک نروید; چرا که ممکن است افراد زیادی در صف جلوی شما باشند و دامپزشک وقت ملاقات با شما و دوست پشمالو (و یا فلس دار و یا پردار) شما را نداشته باشد.
• دلیل ملاقاتتان با دامپزشک هر چیزی که هست به طور واضح آن را به منشی اطلاع دهید. اگر می خواهید راجع به موضوعی با دامپزشک صحبت کنید با منشی در میان بگذارید تا او وقت بیشتری به شما بدهد.
• بد نیست قبل از ملاقات با منشی درباره ی وسایلی که لازم است همراهتان باشد, صحبت کنید. به منشی توضیح مختصری درباره ی بیماری حیوان بدهید و از او بپرسید که نیاز هست با خودتان نمونه ادرار و یا مدفوع حیوان را ببرید و یا شب قبل به او غذا بدهید یا کار خاصی انجام دهید.
• همه ی حیوانات خانگی شبیه هم نیستند. اگر حیوانی که از آن نگهداری می کنید جزو پرندگان, خزندگان و یا جوندگان هستند, قبل از تماس مطمئن شوید که دامپزشک آن ها را هم ویزیت می کند. حتی اگر هم ملاقات نکند احتمالا شماره دامپزشکی که متخصص این کار است را به شما می دهد.
2. مراقبت های عمومی را مرتب انجام دهید:
این مراقبت ها شامل شانه کردن موها, مسواک زدن دندان ها, تمیز کردن ناخن و پنجه و پاشنه پا می شود. با انجام این کارها علاوه بر این که حیوان همیشه سالم و سلامت است, چکاب اضافی هم لازم نیست. علاوه بر مراقبت های عمومی, هر چند وقت یکبار به صورت, پاها, دم و قسمت هایی از بدن حیوان که کمتر پیش می آید لمس کنید, نگاهی بیندازید. این کار باعث می شود که اضطراب حیوان کمتر شود و به خاطر شناخت بیشتری که از حیوان به دست می آورید کار دامپزشک را برای تشخیص و تجویز دارو راحت تر کنید.
3. از وضعیت سلامتی حیوان خانگی تان یادداشت برداری کنید:
اگر چیزی مثل کم اشتهایی, گاز گرفتن بدن خودش, آهسته حرکت کردن, صداهای عجیب درآوردن و یا استفراغ را در رفتار حیوان مشاهده کردید، از آن ها یادداشت بردارید. درباره ی علائم بیماری, مدت زمانی که طول کشیده و واکنشی که حیوان به آن نشان داده یادداشت برداری کنید.
4. سوالاتی را که می خواهید از دامپزشک بپرسید را آماده کنید:
اگر می خواهید کارتان سریع و راحت پیش برود, لیست سوالاتی که می خواهید زمان ویزیت بپرسید را از قبل آماده کنید. بسته به وضعیت سلامتی حیوان سوالات متفاوت است, بنابراین هیچ لیست از پیش تعیین شده ای وجود ندارد. اطلاعاتی درباره ی وضعیت سلامتی او بر روی کاغذ بنویسید تا در هنگام صحبت با دامپزشک چیزی از قلم نیفتد.
• از جمله سوالاتی که می توانید مطرح کنید شامل وزن, رژیم غذایی و واکسیناسیون می شود. بهتر است این سوالات را هر بار بپرسید, چرا که جواب آن ها بسته به سن حیوان می تواند متفاوت باشد.
۵. کریر (carrier) را برای حیوان خوب آماده کنید تا در آن احساس راحتی کند:
از آنجایی که حیوان را با کَریر به مطب دامپزشک می برید کاری کنید که در آن احساس خوبی داشته باشد چرا که در غیر این صورت خاطره بد این روز را به مطب دکتر ارتباط می دهد. در مطب قبل از اینکه نوبتتان شود, در کَریر اسباب بازی قرار دهید تا حیوان مشتاق شود که به داخل آن برود. اگر این کار را کرد او را تشویق کنید تا این رفتار خوب تقویت شود.
۶. شب قبل از ویزیت به حیوان غذا ندهید:
وقتی به حیوان شب قبل از ویزیت غذا ندهید, حیوان گرسنه می ماند و در هنگام ویزیت وقتی شما و یا دامپزشک در ازای رفتار خوبی که انجام داد به او غذا به عنوان جایزه دادید, واکنش او بیشتر می شود. البته اگر از نظر پزشکی گرسنه ماندن برایش خطر دارد, این کار را انجام ندهید.
راهنمایی هایی برای مطب دامپزشکی
۱. کپی آزمایشات پزشکی حیوان خانگی تان را با خود ببرید:
این آزمایشات مخصوصا برای اولین ویزیت بسیار اهمیت دارد; چرا که به دامپزشک کمک می کند تا اطلاعات بیشتری از حیوان داشته باشد. علاوه بر این شما هم لازم نیست تمام جزییات را درباره ی پیشینه ی سلامتی او به یاد بیاورید, همه ی آن ها از جمله واکسن ها و داروهایی که استفاده شده در این آزمایشات نوشته شده اند.
۲. به موقع در مطب حاضر شوید:
دامپزشکان به خاطر تعداد زیاد مراجعه کنندگانی که دارند, سرشان خیلی شلوغ است به همین دلیل بهتر است که شما سریع باشید و خودتان را برای ورود آماده کنید. اگر دیر برسید احتمالا دامپزشک وقت کمتری را به شما اختصاص می دهد ولی اگر کمی زودتر در مطب باشید, برای ویزیت آماده می شوید.
۳. حیوان خانگی تان را تمام وقت تحت کنترل خودتان قرار دهید:
اگر سگ بزرگ و یا حیوان خانگی تان را نمی توانید به خاطر جثه اش با خود حمل کنید، بهتر است آن را داخل کریر قرار دهید. حیوان حتی زمانی که قلاده یا افسار دارد می تواند فرار کند و یا مشکلی برای شما بوجود آورد. حتی در مطب هم اجازه ندهید حیوان آزاد باشد، چرا که در آنجا حیوانات زیادی وجود دارند و می توانند حواس شما را از پرت کند. بسیاری از دامپزشکان انتظار دارند که شما حیوان را با افسار و یا در جعبه به مطب بیاورید.
۴. موقعی که به مطب رسیدید سعی کنید سریع به اتاق معاینه بروید:
برای این کار احتمالا باید با منشی هماهنگ کنید تا اوضاع در کنترلش باشد و بداند هر کسی کجاست. اتاق معاینه سگ را از معطلی و عصبی شدن نجات می دهد و به او اجاره می دهد تا با محیط جدید بهتر کنار بیاید.
۵. توجه تان را به معاینه معطوف کنید:
در حین معاینه خودتان را به کتاب خواندن و یا تلفن کردن مشغول نکنید. حرکات حیوان را زیر نظر بگیرید و به صحبت های دامپزشک درباره ی وضعیت سلامتی او توجه کنید. اگر درباره ی حرکات حیوان حین معاینه سوالی برایتان پیش آمد بدون رودربایستی بپرسید.
• از دامپزشک بخواهید که به شما نشان دهد که چطور باید به حیوان دارو دهید. آن ها این کار را با فراغ بال برای شما انجام می دهند تا مطمئن شوند که شما کاملا متوجه شده اید.
۶. در هنگام ویزیت آرام باشید:
بعضی از حیوانات می توانند اضطراب و ترس شما را حس کنند. آرام و ملایم صحبت کنید و سعی کنید تا حد امکان حرکاتتان نرمال باشد تا حیوان آشفته و مضطرب نشود.
۷. جایزه ای با خود بیاورید:
از جایزه برای پاداش رفتار خوب و نه صرفا آرام کردن حیوان استفاده کنید و سعی کنید آن را تا حد ممکن به ملاقات با دامپزشک مرتبط کنید.
۸. مبلغ ویزیت را سوال کنید:
هزینه های نگهداری از حیوان زیاد است، مخصوصا اگر هزینه های درمان هم به آن اضافه شود. زمانی که دامپزشک چیزی را به شما توصیه می کند, از او درباره ی گزینه های جایگزین مثل درمان کم خرج تر و یا امکان قسط بندی کردن هزینه ها سوال کنید. دامپزشک احتمالا راه های درمان زیادی را بسته به بودجه شما در ذهن دارد.
[irp posts=”7145″ name=”در انتخاب دامپزشک مناسب به چه نکاتی باید دقت کنید”]
ملاقات با دامپزشک را ادامه دهید
۱. زمان ویزیت بعدیتان را با منشی هماهنگ کنید:
قبل از ترک مطب برای دفعه بعد وقت بگیرید تا بعدا فراموش نکنید. زمان ویزیت بعدی به نوع حیوانی که نگهداری می کنید، سن حیوان و وضعیت سلامتی او بستگی دارد. اگر نگرانید که زمان ملاقات با چیز دیگری تداخل داشته باشد، اول وقت بگیرید و بعد در صورت نیاز با تماس با منشی آن را جابجا کنید.
۲. موقع رسیدن به خانه استراحت کنید
دیدن دامپزشک برای شما و حیوانتان استرس زا است، بنابراین سعی کنید بقیه روز را استراحت کنید. می توانید با او بازی کنید و یا چیزی به عنوان هدیه برای او تهیه کنید.
۳. اگر باز هم سوالی داشتید پای تلفن بپرسید:
اگر صحبتهای دامپزشک را فراموش کردید و یا چیزی به ذهنتان رسید با مطب دامپزشک تماس بگیرید. سوالاتشان را روی کاغذ بنویسید تا فراموش نکنید.
• تماس بعد از وقت ملاقات با دامپزشک را وقتی هنوز در مطب هستید هماهنگ کنید. با این کار وقت دارید به حرف هایی که زده شده فکر کنید و هر دو برای آن زمان آمادگی صحبت کردن دارید.