اگر برایتان پیش آمده باشد که کودک خود را پیش پزشک برده باشید، قطعا متوجه اضطراب و نگرانی او شده اید. سگ خانگی شما، چندین برابر این حجم از استرس و ناراحتی را هنگام مراجعه به دامپزشک، تجربه می کند و همین مساله، چکاپ و مراجعه به دامپزشک را تبدیل به چالشی سخت و طاقت فرسا برای شما می کند. در این مطلب چند راهکار ساده به شما آموزش می دهیم تا بتوانید سگ خود را در این مراجعات کمی آرام کنید و از میزان این استرس در آنها بکاهید.
با ماشین خود شروع کنید
بسیار پیش می آید که فقط زمانی سگ خود را سوار ماشین خود می کنید که می خواهید او را پیش دامپزشک ببرید. این کار اشتباه است زیرا برای او یک تجربه تلخ می سازید. بهتر است هر از گاهی او را برای بردن به پارک و سفر یا هر فعالیت تفریحی دیگری سوار ماشین کنید تا زمانی که از او میخواهید سوار ماشین شود، دچار استرس و اضطراب نشود.
اگر باز هم احساس کردید که مضطرب و نگران است می توانید برای او موسیقی آرام بخش بگذارید. مجموعه ای از این آهنگها که اتفاقا مخصوص سگها ساخته شده اند، را می توانید در اینترنت پیدا کنید.
به او آرام بخش بدهید
با دامپزشک سگ خود مشورت کنید و طبق نظر ایشان، پیش از ویزیت، قرص آرام بخش یا داروهای گیاهی به او بدهید.
دامپزشک خود را عوض کنید
پیشنهاد و معرفی یک دامپزشک توسط دوستان و آشنایانتان، خوب است اما شاید همیشه بهترین گزینه نباشد و ممکن است سگ شما با دامپزشک فعلی خود ارتباط خوبی برقرار نکند. بنابراین بهتر است که به دنبال یک دامپزشک جدید پرحوصله تر و صبورتر باشید… شاید چنین دامپزشکی بتواند با سگ شما ارتباط یهتری برقرار کند و به او آرامش بدهد.
[irp posts=”7288″ name=”چطور حیوان خانگی مان را برای معالجه پیش دامپزشک ببریم؟”]
به طور مرتب سگ خود را پیش دامپزشک ببرید
منتظر یک اتفاق خاص یا مشکل ویژه نباشید تا سگ خود را پیش دامپزشک ببرید. با پرسنل کلینیک هماهنگ کنید و اگر برای آنها امکان دارد، گاهی برای وزن کردن سگتان و یا فقط سلامی کردن و جایزه ای گرفتن برای او، سری به کلینیک بزنید تا به محیط کلینیک عادت کند. این مساله، این فرصت را بوجود می آورد که سگ شما فقط برای چیزی که ناخوشایندش است به کلینیک نرود و تجربه های بهتری هم آنجا داشته باشد.
برای او خوراکی های تشویقی ویژه ببرید
خوراکیهای تشویقی که به طور معمول به او می دهید را فراموش کنید، برای چنین مواقعی برای او یک خوراکی ویژه که خیلی دوست دارد در نظر بگیرید. با این کار، مراجعه به کلینیک تبدیل به تجربه خوشایندی برای او می شود و با اشتیاق به اتاق معاینه می رود. حتی می توانید این جایزه ویژه را به دامپزشک او بدهید و از او بخواهید که در موقعیت مناسب آن را به سگ شما بدهد.
به او فرمان های جدید یاد بدهید
کلینیک دامپزشکی یا اتاق معاینه محیط جدیدی است با اتفاقات نا آشنا. بنابراین احتمالا سگ شما نمی داند که در این محیط چه پیش می آید و چه کاری باید انجام دهد. و فکر میکند که خودش باید این اتفاقات را کشف کند و به آنها واکنش نشان دهد. بهتر است برای اتفاقاتی که قرار است در آنجا بیافتد او را آماده کرده و در این رابطه به او فرمان هایی را آموزش دهید. به عنوان مثال برای رفتن به روی ترازو جهت وزن کشی فرمانی خاص را به او یاد بدهید تا در آن موقعیت خاص، دقیقا متوجه شود که از او چه می خواهید و چه کاری را باید انجام دهد.
در خانه تمرین کنید
معاینات پزشکی و کارهایی که یک دامپزشک برای چکاپ انجام می دهد را در خانه با او تمرین کنید و اجزای بدنش مثل دست و پا و گوش و پنجه هایش را لمس کنید تا عادت کند. اگر از وقتی که در ماههای اول زندگیش است این کارها را انجام دهید، راحتتر و سریعتر عادت می کند ولی این تمرین برای یک سگ بالغ هم می تواند موثر باشد. همچنین او را شش ماه یکبار برای چکاپ نزد دامپزشک ببرید تا هم این محیط و فرایند را فراموش نکند و هم از بروز بیماریها و مشکلات حاد جلوگیری شود.
آرامش خود را حفظ کنید
نکته آخر که بسیار اهمیت دارد این است که در حین این قرارهای ملاقات با دامپزشک، خودتان هم آرام باشید. اگر شما استرس داشته باشید، نگرانی سگ شما هم چندین برابر می شود. قبل از وارد شدن به اتاق معاینه چند نفس عمیق بکشید، با صدای معمولی و لحن آرام صحبت کنید و محبت خود را به سگتان بیش از اندازه نشان ندهید. اینکه به او آرامش داده و نوازشش کنید خوب است، اما اینکه مدام برای او تکرار کنید که همه چیز خوب است و مشکلی نیست، اصلا روش درستی نیست.
امیدواریم با راهکارهای ساده ای که در این مطلب گفتیم، مراجعه به دامپزشک برای شما و سگتان تجربه بهتر و ساده تری شود.