7 راهکار برای کاهش استرس حیوان خانگی در اولین ملاقات با دامپزشک
بسیاری از ما از ناشناخته ها میترسیم، مخصوصا اگر اولین باری باشد که شاهد یک اتفاق یا تجربه آن هستیم. حیوانات خانگی ما هم همین حس را تجربه می کنند به خصوص در اولین قرار ملاقات با دامپزشک جدید و در یک محیط ناآشنا. این اتفاق جدید در زندگی آنها باعث می شود ترس و هیجان زیادی را احساس کنند و حتی گاهی به حدی این اضطراب در آنها زیاد می شود که قرارهای بعدی را دردسرساز می کند.
توله سگ ها، باید برای بررسی و چکاپ منظم به دامپزشک مراجعه کنند. یکی از اولین فعالیت های انجام شده در کلینیک های دامپزشکی واکسیناسیون است که اگر شما او را برای این کار آماده نکنید، میتواند منجر به جراحات و آسیبهایی در بدن او شود.
[irp posts=”7149″ name=”5 گام برای پیدا کردن بهترین دامپزشک مناسب حیوان خانگی شما”]حیوانات خانگی بخصوص سگها مثل انسان ها از طریق تعدادی از علائم فیزیکی قابل مشاهده، استرس و ترس خود را نشان می دهند، که برخی از آنها به شرح زیر است:
- چرت زدن بیش از حد و لیسیدن لب ها
- تنبلی غیرعادی
- غرشهای غیرنرمال
- خرناس کشیدن
- لرزشهای قابل مشاهده
- قرار دادن دم از بین پاها
- پایین انداختن سر
- ریزش موی غیرطبیعی
اگر شما فکر می کنید که اولین قرار ملاقات حیوان خانگی شما با دامپزشک، می تواند استرس زا، فاجعه بار و وحشتناک برای سگ شما باشد، شما باید او را برای مشاوره با دکتر آماده کنید. حیوان خانگی شما ممکن است به یک مجموعه امکانات خاص پزشکی بهداشتی بر اساس نژاد خود نیاز پیدا کند، و بسیار مهم است که پیش از روز موعود یا حتی شرایط بحرانی، برای این قرار ملاقات و قرار گرفتن در این محیط، آماده باشد.
در اینجا 7 راهکار را برای کاهش استرس حیوانات خانگی در اولین قرار ملاقات با دامپزشک ارائه می دهیم:
1.اولین قرار ملاقات حیوان خانگی با دامپزشک را در طول روزها و زمان های خلوت تنظیم کنید.
بعضی از حیوانات خانگی ممکن است هنگامی که در کنار حیوانات دیگر قرار می گیرند، تحریک شوند. بنابراین سعی کنید که اولین قرار ملاقات را در یک روز کاری که مشتریان کمتری وجود دارد، برنامه ریزی کنید. بهتر است از کارکنان کلینیک یا دامپزشکی در مورد روزها و ساعات خلوت کلینیک بپرسید. تعطیلات آخر هفته و تعطیلات رسمی معمولا بسیار شلوغ هستند بنابراین این روزها را انتخاب نکنید.
سگ ها به راحتی می توانند ترس و استرس از حیوانات دیگر را احساس کنند. اگر حیوانات بیمار زیادی هم در کلینیک باشند، احتمال زیادی وجود دارد که سطح استرس در اتاق بسیار شدید شود.
2.ببینید که آیا خودتان استرس دارید یا خیر
به یاد داشته باشید که حیوان خانگی شما نیز می تواند ترس و استرس شما را درک کند. احساسات مضطرب خود را به آنها انتقال ندهید، زیرا استرس آنها بیشتر میشود.
این کاملا طبیعی است که هر کسی در اولین قرار ملاقات با دامپزشک حیوان خانگی، هیجان زده یا مضطرب شود، اما سعی کنید نگاه خوشبین و حال خوب خود را حفظ کنید. قبل و در طی مراجعه به دامپزشکی، لبخند بزنید و اطمینان حاصل کنید که به حیوان خانگی خود شادی و آرامش می دهید.
3.حیوان خانگی خود را با چیزهای کاملا جدید در این روز غافلگیر نکنید.
ممکن است برای مشاوره ابتدایی با دامپزشک جدید هیجان زده باشید و چیزهایی را که فکر می کنید حیوان خانگی شما برای این قرار ملاقات نیاز دارد خریداری می کنید. این موارد جدید ممکن است حیوان خانگی شما را غافلگیر کند و منجر به ترس از این قرار ملاقات شود.
راه حل؟ اگر یک وسیله جدید خریداری کرده اید، حیوان خانگی خود را هفته های قبل از دیدار با دامپزشک با این وسیله آشنا کنید. علاوه بر این، اگر حیوان خانگی خود را هنگام مراجعه به دامپزشک با ماشین می برید، چندین بار پیش از این قرار ملاقات، او را سوار ماشین کنید.
4.علاقه مندی های حیوان خانگی خود را آماده کنید
سگ خود را با ارائه اسباب بازی های مورد علاقهاش هنگام مراجعه به دامپزشک، خوشحال کنید.. شما حتی می توانید برنامه منظم تغذیه او را به تاخیر بیندازید تا جذابیت غذای مورد علاقه اش در هنگام این قرارملاقات بیشتر شود.
5.چندین بار قبل از مشاوره واقعی از کلینیک بازدید کنید
هنگامی که حیوان خانگی بیشتر در محیط قرار گرفته و آشنا به مکان شود، استرس کمتری تجربه خواهد کرد. حیوان خانگی خود را پیش از قرار ملاقات با دامپزشک، به کلینیک ببرید و اجازه دهید او با عطر و بویی از محل ارتباط برقرار کند. هنگامی که روز واقعی مشاوره دامپزشکی میرسد، قاعدتا حیوان خانگی شما باید در کلینیک آرام تر باشد.
[irp posts=”7152″ name=”۱۰ سوالی که باید هنگام انتخاب کلینیک دامپزشکی بپرسید”]
6.نقش دامپزشک را در خانه بازی کنید
این کار ممکن است در نگاه اول احمقانه به نظر برسد اما تقلید اقدامات احتمالی دامپزشک ممکن است به نوعی حیوان خانگی خود را برای این سناریو آگاه کند. سعی کنید برخی اقدامات معمولی که پزشکان در مورد بیماران انجام می دهند، مانند معاینه چشم ها و گوش های ، نگه داشتن پا و یا باز کردن دهان آنها را برایشان انجام دهید تا عادت کنند.
بهتر است این کار را برای حیوان خانگی خود در سن بسیار پایین انجام دهید. به این ترتیب، حیوان خانگی شما فکر می کند که این حرکات طبیعی و بخشی از روال منظم زندگی آنها هستند. در نتیجه، هنگامی که دامپزشک برای معاینه دهان حیوان خانگی شما اقدام میکند، او کمتر احساس تهدید و ناراحتی خواهد داشت.
7.از وسایل خاص برای آرام کردن حیوان خانگی خود استفاده کنید.
برخی از محصولات برای آرام کردن حیوانات خانگی بدون به خواب بردن آنها طراحی شده اند. برخی از این موارد برای بسیاری از دامپزشکان کاملا آشنا و شناخته شده هستند و بنابراین بهتر است از آنها درباره این چیزها بپرسید. نمونه هایی از این محصولات آرام بخشهایی شامل رایحه اسطوخدوس و اسپری های آرام بخش هورمونی است.
مهترین نکته در آرام کردن حیوان خانگی شما این است که او را از حضور خود در کل فرآیند مطلع کنید. به عنوان صاحب حیوان خانگی، شما باید همیشه برای او در دسترس و قابل مشاهده باشید. هنگام معاینه او توسط دامپزشک نیز باید این مورد را به خوبی رعایت کنید.
با استفاده از این راهکارها، اطمینان حاصل کنید که اولین قرار ملاقات حیوان خانگی شما با دامپزشک یک تجربه لذت بخش و رضایت بخش باشد و او را برای قرارهای بعدی آماده کند.